Tarieven

Gelre Advocatuur voor professionele dienstverlening met aantrekkelijke tarieven.

Uurtarief Gelre Advocatuur

Gelre Advocatuur hanteert aantrekkelijke tarieven. De dienstverlening blijft daarom betaalbaar. Voor particulieren geldt een lager tarief dan voor ondernemers / het MKB.

Particulieren: € 175,00 excl. 21% BTW per uur.
Ondernemers / MKB: € 195,00 excl. 21% BTW per uur.

Dit uurtarief wordt niet verhoogd met kantoorkosten. De dienstverlening en de tarieven zijn transparant. In de opdrachtbevestiging staat precies omschreven waar u aan toe bent. Gelre Advocatuur geeft u vooraf een inschatting van het aantal te besteden uren. De declaratie ontvangt u maandelijks achteraf.

Vaste prijsafspraak

In bepaalde zaken is het mogelijk om vooraf een vaste prijsafspraak te maken. Dit is alleen mogelijk als het aantal uren bij aanvang van een zaak redelijk goed in te schatten is. Neem gerust contact op om deze mogelijkheid te bespreken.

Letselschade 

In geval van letselschade worden de kosten van juridische bijstand doorgaans volledig vergoed door de wederpartij. Als de aansprakelijkheid is erkend moet men de volledige schade vergoeden. Deze kosten worden immers als schade gezien. Het slachtoffer hoeft deze kosten niet te betalen. Gelre Advocatuur verhaalt de advocaatkosten op de wederpartij.

Vergoeding advocaatkosten door rechtsbijstandverzekering

Op grond van de rechtspraak is het mogelijk om de advocaatkosten door uw rechtsbijstandsverzekeraar te laten betalen. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, dan bestaat doorgaans het recht op de zogenaamde ‘vrije advocaatkeuze’. U mag dan Gelre Advocatuur inschakelen voor uw juridische geschil, waarbij de kosten door de verzekeraar worden betaald. Als u Gelre Advocatuur inschakelt kiest u voor kwaliteit en voorkomt u dat wordt geholpen door een jurist op afstand of een onpersoonlijk callcenter.

Gefinancierde rechtsbijstand

Als u een laag inkomen heeft, bestaat de mogelijkheid dat u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. Gelre Advocatuur kan voor u een toevoeging aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. In dat geval is het verstandig eerst contact op te nemen met het juridisch loket.

Geen derdengeldrekening


Gelre Advocatuur houdt haar dienstverlening graag transparant, helder maar vooral efficiënt. Dat is duidelijk en houdt de kosten van de dienstverlening beperkt tot het noodzakelijke. Om die reden heeft Gelre Advocatuur er voor gekozen om geen betalingen voor cliënten te ontvangen en daarom beschikt zij niet over een stichting derdengelden. Om die reden zal Gelre Advocatuur voor haar cliënten geen geld incasseren / beheren op haar kantoorrekening.


Dat scheelt voor Gelre Advocatuur de nodige handelingen en dat scheelt haar cliënten vervolgens weer in de kosten. Geld waar de cliënt recht op heeft, ontvangt hij bovendien rechtstreeks van zijn wederpartij en kan daardoor ook niet worden verrekend met eventuele openstaande facturen. Wel zo transparant!